Search

Teremtés

Folyamatosan sok minden kavarog a fejünkben, ezért figyeljünk, hogy

Nem csak a végyainkat - de a félelmeinket is megteremtjük

Sokszor megkérdezem magamtól: miért is fáj valamim (most pl a vállam)? Először természetesen jönnek a tanult dolgok: pl a a váll: valamit fel kéne vállalnom. De persze erre csak a találgatásaim jönnek: vajon mi is lehet az... Ekkor jön képbe az, hogy éppen most mit is szeretnék az életemben megteremteni. Ugyanis az ego ezt próbálja valamilyen furfangos módon megakadályozni.

Tehát itt máris megmutatkozik az ember természetes működése: vágyok valamire - ugyanakkor félek is tőle. Mi lesz ha valóban megtörténik? Az előző (váll) példánál maradva felvállalom, hogy emberi testben vagyok - ekkor az ego beindul és mindent megtesz, hogy ez ne sikerüljön. De a testem jelez: fáj a vállam.

Ekkor eszembe jut, hogy a vágyam az, hogy emberi testemhez méltóan viselkedjek - szeressem a testem! Ezt próbálja megakadályozni az egóm, fáj a vállam.

Így máris sokkal egyszerúbb a dolgom:

minden gondolatomat arra terelem, mi az amivel jobban szerethetem a testem?... pl egy masszázs, egy fürdő, edzés vagy pihenés. Figyelem a változásokat, és addig gondolok ki ujjabb és ujjabb ötleteket a testem szeretetére, amíg el nem múlik a váll fájásom.

Ilyenkor azért figyelembe kell vennem, hogy az ember alapból azt hiszi, hogy szereti a testét - tehát érdemes odafigyelni a különbözú szempontokból való vizsgálathoz, hogy kibillenhessen a megszokott állapotból.

Az ember önmagát igazán csak más szemével ismerheti meg.

Kérjünk hát segítséget barátoktól, ismerősöktől vagy segítőktől is! De mindenképpen több forrásból, hogy Te jöjj rá a mindenkori saját igazságodra!

A tudást nem adhatják oda - csakis Te szerezheted meg magadnak!


Összefoglalva:

Teremtés = Fókuszáljunk a Vágyainkra!


A SIKER alapja, hogy ÁLMAID nagyobbak legyenek, mint a KIFOGÁSAID

71 views